Zakharieva: T’i lëmë Athinën e Shkupin ta zgjidhin çështjen e emrit

Ministrja për Punë të Jashtme të Bullgarisë, Ekaterina Zakharieva ka deklaruar se është e gëzuar me përparimin në bisedimet ndërmjet Athinës dhe Shkupit, për çështjen e emrit.

Ajo ka theksuar se bëhet fjalë për një çështje bilaterale ndërmjet Athinës dhe Shkupit dhe duhet që t’i vazhdojnë bisedimet me ndërmjetësimin e OKB-së.

Bullgaria do të jetë nikoqire e takimit joformal të Këshillit për punë të jashtme, ku merr pjesë edhe ministri Nikolla Dimitrov.