Trump bën gati sanksionet për aleatët e SHBA që e konkurojnë në tregti

epa06518798 US President Donald J. Trump (Front) and Director of the National Economic Council and chief economic advisor to President Trump, Gary Cohn (Back) walk from the Cross Hall into State Dining Room to attend a meeting on infrastructure with State and local officials, at the White House, in Washington, DC, USA, 12 February 2018. Trump has unveiled a 1.5 trillion USD infrastructure proposal, with 200 billion USD taken from spending reductions in the White House budget. EPA/MICHAEL REYNOLDS

Presidenti i SHBA-së, Donald Trump ka ndërmarrë sanksione ndaj aleatëve që ai i shikon si konkurentë tregtarë të Amerikës.

“Në javët e ardhshme do të dëgjoni me hollësi mbi të gjithë planin. Nuk do të lejojmë që të tjerët të përfitojnë nga Amerika. Do të vendosim tarifa reciproke. Pakti i parë që pritet të ndryshohet është nafta, që flet për tregtinë e lirë me Kanadanë dhe Meksikën dhe më pas të tjerat. Të ashtuquajturit aleatë të Amerikës përfitojnë nga ne nuk janë aleatë”, tha Trump që nuk përmendi me emër se kush ishin këto shtete, por u kuptua qartë se flitet për Gjermaninë, një vend i zhvilluar që është prodhues i madh për të gjithë botën.