5 përfitime shëndetësore të spiritualitetit dhe lutjeve

Çfarë do të thotë të jesh spiritual? A mund të jem spiritual nëse jam ateist? A jam ende spiritual nëse nuk ndjek rregullat e fesë sime? Këto janë disa pyetje që i bëjmë vetes kur kur ballafaqohemi me prirjet tona shpirtërore.

Sot ekziston një sasi e madhe e provave që lidhin spiritualitetin dhe lutjet me mirëqenien e përgjithshme.

Më poshtë po ua paraqesim disa nga perfitimet, transmeton Indeksonline.

Spiritualiteti mund të parandalojë depresionin;
Spiritualiteti mund të ul rastetet e vetëvrasjeve;
Spiritualiteti ju mundëson një familje të lumtur;
Spiritualiteti ju ndihmon që të ballafaqoheni më mirë me situata të ndryshme;
Njerëzit spiritual jetojnë më gjatë.