Daçiq: SHBA-të të bashkëpunojnë me serbët, “popullin më të madh” në rajon

Beograd, 2.januara 2014. - Premijer Srbije Ivica Dacic porucio je danas da vanredeni parlamentarni izbori nisu prioritet, ali da to ne znaci da se plasi izbora, jer i ako ih bude, smatra da ce time biti "zapecacena sudbina opozicionih stranaka". Dacic je novinarima rekao da tema izbora nije aktuelna i ponovio da se prvi potpredsednik vlade i lider SNS Aleksandar Vucic i on slazu da izbori nisu prioritet i da to nije na dnevnom redu, a da li ce biti promenjen odnos politickih snaga to je za neku kasniju raspravu. FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / nr

Shtetet e Bashkuara janë të përkushtuara për të ruajtur stabilitetin dhe përparimin e të gjitha vendeve të Ballkanit Perëndimor, u tha në një takim me diplomatët rajonalë, duke përfshirë edhe Serbinë.

Në vazhdën e kësaj u organizuan takime mes Këshilltarit të Sigurisë Kombëtare të SHBA-ve, Herbert Raymond McMaster, dhe të ministrit të Jashtëm serb, Ivica Daçiq, njoftojnë mediet serbe.

Ministri i Jashtëm serb, Daçiq, njoftoi se në takim është shprehur gatishmëria për intensifikimin e bashkëpunimit mes SHBA-ve dhe vendeve të rajonit, ndërkohë që ai kishte deklaruar se na duhet një minimum interesi mes të dy vendeve për stabilitetin në rajon.

“Në takim secili shfaqi mendimin e vet, ndërkohë që unë thashë që nuk do të ketë stabilitet në rajon përderisa SHBA nuk gjejnë interesin e përbashkët me popullin më të madh në rajon e që janë serbët”, deklaroi ministri serb Daçiq.

Tutje, ministri i Jashtëm serb, Ivica Daçiq pati takime edhe me senatorin Ron Johnson , kryetar I Komtetit për Siguri të Brendshme, me të cilin biseduan për dialogun politik, etj.